donderdag 10 mei 2012

Moederdag - voor de Moeder die dol is op koken - Pollepel met schortkaartje


Vandaag hebben wij iets gemaakt dat erg geschikt is voor een moeder die dol is op koken!
Dus wil jij je moeder verrassen met dit leuke setje, ga dan gauw aan de slag. Je kan het setje in een avondje maken.
Het setje bestaat uit een aangeklede houten pollepel en een bijpassende schortjes kaart. Meerdere schortjes zijn ook erg leuk om als receptenkaartjes te dienen.
Ik heb gebruik gemaakt van de nieuwe paperpad van Maja Design.
De roosjes heb ik gemaakt met de Tim Holtz stans Tattered flowers Garland. Op deze stans zitten verschillende bloemen in verschillende maten.
Ik heb de bloemen gebruikt die direct naast de bladeren zitten. Ook deze heb ik uit Maja Design papier gemaakt, zo passen je roosjes altijd bij je papier.
Hoe je de roosjes moet maken vindt je hier.
Het patroon van het schortje kan je hier downloaden. Helaas kon ik mijn patroontje alleen als een plaatje opslaan. Download hem en voeg hem als plaatje in in WORD of een ander tekstverwerkings programma. Zorg dat de breedte op 16 cm staat voor de juiste maat. Natuurlijk kan je hem altijd iets groter of kleiner maken.

Op het lepel gedeelte van de pollepel heb ik een klein mini boekje gemaakt van een ovale Nestabilitie. Gewoon je cardstock dubbel vouwen. De vouwlijn binnen de snijlijn van de stans laten vallen en uitsnijden. Opnieuw een ovaaltje uitsnijden uit designpapier. Lintje er tussen om het te kunnen sluiten. Met foamtape op je lepel plakken. Verder aankleden met roosjes. Ik heb de pollepel gedistressed met Distress inkt Walnut stain en de steel omwikkeld met touw.

De ticket in het schortzakje is van Whimsy Stamps 10225. Er is ook een bijpassend stansje te koop om je tickets uit te stanzen. er zitten wel 10 verschillende tekstjes in dit setje!
Natuurlijk kan je de voorbeelden weer in de winkel bekijken.

Wil je je moeder varrassen met een etentje, dan is dit setje ook leuk om als uitnodigingskaartje te gebruiken. Hoeft ze een keer een dagje niet te koken!

Veel plezier er mee!
Groetjes,
Ellen

8 opmerkingen:

Disclaimer

Alle creatieve handelingen die u uitvoert naar aanleiding van informatie op onze website zijn geheel voor eigen risico. Doeading is niet aansprakelijk voor eventuele schades die voortvloeien uit door uzelf uitgevoerde handelingen die op ons blog worden beschreven.