zaterdag 12 mei 2012

Moederdag - voor alle Moeders - last minute kaartjes


Heb jij het ook zo druk en ren je van hot naar her, en dan plotseling, oh je, ik heb geen kaartje meer. Nu deze kaartjes maak je binnen 1-2 uurtjes. Ze zijn mooi in al hun eenvoud.

Ik geef per kaartje een korte omschrijving, maar gebruik ze vooral ter inspiratie als je een keer om een kaartje verlegen zit. Uiteindelijk vinden alle Moeders onze kaartje altijd het mooiste ...... omdat we ze met liefde voor hun gemaakt hebben.

Hiermee wens ik alle Moeders van Nederland een hele fijne en gezellige dag morgen.


Dit kaartje is alleen van cardstock gemaakt. Het bestaat uit een dubbele kaart van 15x15 cm, en een mosgroene topkaart van 14,5 x 14, 5 en een witte topkaart van 14 x 14.
Uit de laatste stans of pons je rechts onderin een blad vorm. Hetzelfde blad stans of pons je nogmaals uit dezelfde kleur catdstock als je voor laag 2 gebruikt heb.
Plak alle laagjes op elkaar en geef het blad wat vorm met een embossing pen en plak hem iets verschoven op de uitgestanste blad opening. Nu nog een bloem stansen, brad er door en op het blad plakken. Afwerken met wat kleine stipjes en lijntjes. Ik heb het met een gouden stift gedaan.


Wederom een kaart van 15 x 15 met een cardstock topkaart van 14,5 x 14,5. Voor de bovenste laag heb ik 2 velletjes design papier gepakt waarvan ik van de tegen overgestelde  hoeken af heb gesneden. Ik heb de bovenste laag design papier alleen aan de buitenzijdes vast geplakt zodat er bij de hoeken een soort pockets ontstonden. De schuine hoeken heb ik eerst voor zien van een kantje en toen heb ik beide hoeken afgewerkt met de mini doylies  van My Favorite Things Dienamics en wat hortensias gesneden uit bijpassend design papier. Voor deze kaart heb ik gebruik gemaakt van het papier blokje van Papermania.

Ook deze kaart heeft dezelfde basis, dubbele kaart van 15 x 15, topkaart van 14,5 x 14, 5. Nu heb ik cardstock gebruikt met een geembossed stippeltje. Een strook cardstock van 6,5 x 15 en design papier van 6 x 15. Om het design papier heb ik aan de linkerzijde een lintje geplakt. aan dat lintje heb ik een strikje geknoopt afgewerkt met 2 roosjes en een stansje van Cuttlebug. Marianne Design heeft ook leuke tekst stansjes die je hier prima voor kan gebruiken. Het rozen papier is van Maya Design.


Het wordt bijna vervelend maar wederom een kaart van 15 x 15 met een topkaart van 14,5 x 14,5. De beide harten zijn van Spellbinders Nestabilities. Er is een serie met gladde en geschulpde harten die perfect op elkaar passen. Ook hier een strikje met 2 roosjes en een roze blad stans op geplakt en als laatste afgewerkt met een leuke tekst stans. Dit laatste kan je ook prima vervangen door een labeltje met tekst.

Nu ik hoop dat jullie genoeg inspiratie hebben opgedaan om voor de liefste vrouw van de wereld nog even gauw een kaartje te maken.

Fijne moederdag en zondag allemaal!

Namens het team van Doe@ding, Ellen


1 opmerking:

  1. Prachtige kaartjes, Ellen....bedankt voor deze leuke ideekaarten!
    xxx Margreet

    BeantwoordenVerwijderen

Disclaimer

Alle creatieve handelingen die u uitvoert naar aanleiding van informatie op onze website zijn geheel voor eigen risico. Doeading is niet aansprakelijk voor eventuele schades die voortvloeien uit door uzelf uitgevoerde handelingen die op ons blog worden beschreven.