zaterdag 23 juli 2011

Mini workshop "Maritiem de zomer door ..... windlicht"

Hallo allemaal,

Wil jij ook zo'n gezellig sfeer lichtje maken wacht dan met het glas naar de glasbak te brengen want ze zijn heel geschikt om er een leuke wikkel van papier, broodzakje of van stof omheen te maken.

Dit windlicht is gemaakt van een lapje wit linnen stof, een oud shirt, de stamp & die set "Pretty Pocket" van My Favorite Things, stamp setvan Viva "At The Seaside", een lintje, "Catch a Wave" van My Favorite Things, inkt ( het liefst Versafine of nog beter Stazon ), en in het geval van stof een naaimachine.

De maten zijn een beetje afhankelijk van welke pot je gebruikt maar ik heb een augurken pot gebruikt en zal je deze maten doorgeven. Meet altijd eerst je pot even op dan weet je zeker dat het niet kan mislukken.

Knip of snij een lapje stof van 32 bij 14 (je kunt de boven kant iets langer laten zodat je de bovenkant kunt omslaan met evt een touwtje)en begin met het omzomen van de boven en onderkant. Snij dan met de wave mal 2 golf randjes uit een ander stukje stof en stik die samen met een lintje over het midden van je wikkel. Stans dan de pocket uit en bestempel deze. Knip dan een iets grotere pocket van een andere kleur en leg die schuin achter de bestempelde pocket en naai ze vast op je wikkel. Je kunt het nu nog verder versieren met bv sterren of knoopjes. Als je helemaal klaar bent kun je wikkel aan de achterkant vast naaien. Dan schuif je de wikkel over je glas, kaarsje erin en genieten maar!

Geen zin in de naaimachine met papier is het ook superleuk!

Heel veel plezier ermee en als het zonnetje zich niet wil laten zien maken we het zelf wel gezellig.

Groetjes Annelies

7 opmerkingen:

 1. Alweer zo’n leuke mini workshop!! Hartstikke leuk!! Bedankt!
  groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. erg leuk om te zien hoor
  gr sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohhh.. wat is hij toch leuk!! en bedankt voor de beschrijving hoor Annelies, ik ga er het weekend, aan beginnen, zon of geen zon ??
  Fijn weekend
  Groetjes Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoy annelies
  wat een leuk werkstuk heb je gemaakt,helemaal GEWELDIG MOOI!
  groetjes van corry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, mooi en origineel is dit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is dit leuk om te zien.
  Echt super leuk gemaakt.
  Morgen een hele fijne zondag.


  Gr Leny Hempen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Och geweldig, dit ziet er zo sfeervol uit annelies, bedankt voor de show....heerlijke viva stempels en leuk om kado te doen, zelf voor een man leuk....

  vakantie groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Disclaimer

Alle creatieve handelingen die u uitvoert naar aanleiding van informatie op onze website zijn geheel voor eigen risico. Doeading is niet aansprakelijk voor eventuele schades die voortvloeien uit door uzelf uitgevoerde handelingen die op ons blog worden beschreven.