maandag 4 maart 2013

Op weg naar de demodagen met: Wenda Overweg!


Mijn naam is Wenda en tijdens de demodagen zal ik de melting pot van Ranger demonstreren. Ik ben zelf nog niet zo lang in bezit van deze geweldige melting pot, maar in die korte tijd heb ik al heel veel leuke en vooral verrassende resultaten bereikt. Het werken met de melting pot is verslavend en het is een uitdaging om telkens weer nieuwe materialen uit te proberen. Ik zit nog vol met ideetjes, maar probeer mij nu te beperken tot een aantal technieken om die te kunnen verbeteren voor de demodagen. Maar ik heb wel ontdekt dat de mogelijkheden eigenlijk onbeperkt zijn. Als men eenmaal in het bezit is van de melting pot is, kan men al snel aan de slag, want de benodigde materialen hebben de meeste mensen die kaarten maken wel in huis. Namelijk: embossing poeder, heat tool, craft sheet, pincet en voor deze techniek gestanste figuurtjes. 


Zolang ik mij kan herinneren ben ik al creatief bezig, zoals met tekenen, schilderen en andere technieken met kleuren. Vooral kleuren boeien mij zeer omdat die de mogelijkheid geven dingen tot leven te brengen. Dat is ook een reden waarom ik helemaal verslaafd ben aan mijn Copic markers. De kleurmogelijkheden met deze stiften zijn werkelijk grenzeloos. Een van mijn eerste hoogtepunten is dat ik gevraagd ben lid te worden van het DT van Copic Benelux samen met Diny van Sprakel en Lydia Boode. Het is erg leuk om in dit team te mogen meedraaien en in de loop der tijd ben ik mij gaan specialiseren in het kleuren van haar. Een ander hoogtepunt is dat ik gevraagd ben om mee te werken aan een boekje van Marianne Walker van Copic.


Ik heb niet echt een speciale stijl, want ik vind het leuk om allerlei technieken, materialen en stijlen uit te proberen, maar vooral ook door elkaar te gebruiken. Dat blijft voor mij altijd een spannende uitdaging.

Ik ben mij op de demodagen aan het voorbereiden door veel met de materialen te oefenen en diverse voorbeelden te maken. Mijn hobby is in de loop der jaren zonder meer een way of life geworden. Ik kan mij geen dag zonder kleuren voorstellen. 

De demodagen zijn echt een aanrader voor iedereen die op welke manier dan ook creatief bezig is. Zelf heb ik altijd alle keren bezocht en het is een heerlijk uitje en hoewel ik alleen ging kijken, ben ik altijd met een tas vol leuke spullen en een hoofd vol ideeen thuis gekomen. Wie benieuwd is naar de mogelijkheden van de melting pot, kan zondag langskomen want dan ben ik aanwezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Disclaimer

Alle creatieve handelingen die u uitvoert naar aanleiding van informatie op onze website zijn geheel voor eigen risico. Doeading is niet aansprakelijk voor eventuele schades die voortvloeien uit door uzelf uitgevoerde handelingen die op ons blog worden beschreven.