maandag 18 juni 2012

Nieuw binnen - Distress Inkt Summer edition!
 


Ja hoor de DISTRESS INKT SUMMER LIMITED EDITION zijn binnen!!

Ook de re-inkers zijn meteen meegeleverd.
De kleuren zijn ze weer prachtig. Je wordt er helemaal vrolijk van!
Ze hebben de volgende mooie namen gekregen:


Toen ik de kleuren zag dacht ik meteen aan de Dylusion sprays van Dian Reaveley een van de designers van Ranger ink. Haar stijl past helemaal bij deze vrolijke zomerkleuren. Dus lekker wat van die leuke Dylusion stempels  en stencils mee genomen en aan de slag gegaan.

De basis heb ik gemaakt door de tags uit te snijden, met behulp van de Tag en Bookplate die,  uit Terschelling aquarel papier. Daarna de 3 kleuren in strepen op mijn craftsheet gezet zonder dat ze elkaar overlappen. Dan misten met een mini mister gevuld met water en je tag op de natte inkt leggen en goed aandrukken, er afhalen en drogen met een Heat en Craft tool. Dit heb ik met 2 tags gedaan. Daarna bij een tag Distress Stain Picked Fence over de gehele tag aangebracht om de kleuren wat te verzachten. Opnieuw gedroogd. Let op als je al die laagje opbouwt altijd tusen elke laag je tag drogen om doorlopen te voorkomen.

Nadat ik de tag gedroogd heb heb ik er een van de Dylusion stencils opgelegd en met water gemist. Doordat Distress inkt reageert met water lost de inkt langzaam op en wordt dus lichter waardoor je de vorm van je stencil zachtes in de achtergond ziet verschijnen. Pas op, niet te veel water anders gaat de inkt lopen onder je stencil. Drogen met de heat tool. Bij de 2de versie heb ik het stencil er op gelegd en met inkt en mijn inkt blending tool zachtje inkt aan gebracht op het stencil. Hoe harder je drukt, des te meer ga je zien.
De bladeren komen uit de stempelset "futher around the edge". Die heb ik gestempeld met Archival black. Daarna heb ik ze ingekleurd met Mowed Lawn en, na het drogen, accenten aangebracht met een witte Sharpie pen. Let op dat je een watervaste inkt zoals Archival of Stazon gebruikt anders lopen je kleuren door bij het inkleuren. Ook geen 2 vlakken direct naast elkaar kleuren als de inkt nog nat is, ook dat zorgt voor doorlopen.

Het meisje komt uit de stempelset "Ruby Rainbow". Ik heb haar lijf en hoofd los gestempeld. Ingekleurd met behulp van een waterkwastje en de 3 Distressinkt kleuren uit de Summer special serie en accenten aangebracht met mijn witte Sharpie. Haar haar heb ik gekleurd met behulp van de Distress markers Spiced marmalade en Musterd seed. Ik heb haar uitgeknipt en met behulp van 3d foam opgeplakt. Voordat ik dat gedaan heb heb ik met een watervaste stift en m.b.v. het Dylusion stencil "letter-jumble-5-x-8" de tekst Summer aangebracht en ook hier mijn witte Sharpie gebruikt voor wat accenten. Let op, voordat je je Sharpie gebruikt moet je tag echt droog zijn anders ruïneer je je Sharpie stift. Als laatste de tags op zwart kaarten karton geplakt met een klein randje rondom.

Ik hoop dat jullie ook geinspireerd zijn door de nieuwe vrolijke Distress zomer kleuren en Dylusion stempels en stencils en lekker aan de slag gaan.

Ellen namens het team van Doe@ding

5 opmerkingen:

 1. Dit ziet er super uit, prachtig !!

  liefs Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er weer zeer aantrekkelijk uit zeg.
  Lieve groetjes hennie.
  Leuk stempelwerk Ellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterende tags, Ellen...bedankt voor je werkbeschrijving!
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk. De kleuren zijn inderdaad gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen

Disclaimer

Alle creatieve handelingen die u uitvoert naar aanleiding van informatie op onze website zijn geheel voor eigen risico. Doeading is niet aansprakelijk voor eventuele schades die voortvloeien uit door uzelf uitgevoerde handelingen die op ons blog worden beschreven.