donderdag 29 maart 2012

Demomaand bij Doe@ding! Jenine Siemerink en Elly de Bruin

Tjonge jonge, dat beloofd weer een geweldige dag te worden a.s. zaterdag. Niemand minder dat Jenine Siemerink, bekend van Jenine's Card Ideas en vele Hobbytopper boekjes zal een demonstratie geven in de winkel. En onze "eigen" Elly de Bruin die zo ontzettend bedreven is in het gebruik van de Spellbinders stanzen, zal ook aanwezig zijn! We sluiten de demomaand dus echt geweldig af!!!





Jenine vertelde ons dat ze ontzettend veel zin heeft om een dagje bij Doe@ding te komen demonstreren en het een hele eer vindt dat Marlous haar daarvoor gevraagd heeft. Ze zal zaterdag alle kaarten uit de Hobbytopper Miniborduursels & Meer bij zich hebben om te laten zien. Ook zal ze borduren met het allernieuwste garen uit de Jenine-kast, Mettler Silk Finish Effen wat iets dikker op de kaart ligt. Natuurlijk geeft ze antwoord op alle vragen die jullie hebben over de materialen en technieken die ze gebruikt.




En dan Elly de Bruin, we kennen haar natuurlijk van de laatste demodagen in hotel Atlas waar zij demonstreerde met de Spellbinders mallen. Elly is de afgelopen twee weken heel druk bezig geweest om mooie kaarten te maken met de allernieuwste Spellbinders mallen. Je hebt de mallen misschien al gezien in de winkel, er zitten echt plaatjes bij, wat denk je bijvoorbeeld van de Floral Ovals en de Persian Motifs die ze voor het kaartje hiernaast heeft gebruikt. Prachtig toch?! Meer van al dat moois zie je ook zaterdag in de winkel! 

Alleen a.s. zaterdag leuke aanbiedingen in de winkel!


Tot ziens bij Doe@ding

Layout/ Sketch 004



Hallo allemaal,

Deze week kwam het nieuwe papier van Pion binnen en deze zijn weer zó mooi dat ik daar echt een layout van moest maken. Deze High Tea line vertelde mij meteen dat ik een foto moest scrappen van ons vriendinnen groepje op een High Tea die ik kado had gekregen van hun voor mijn verjaardag.
De vellen die ik gebruikt heb zijn:
Pink Porcelain is eenmaal als achtergrond vel gebruikt en het andere vel heb ik gebruikt om de embelishments van te maken.
Daar naast nog 1 vel bijpassend groen en rose cardstock en een 2 vellen ivoorkleurig kaarten karton voor de randjes en de embelishments.

Daarnaast heb ik mijn eigen, bijpassende, embelishments gemaakt met de stans Always Time for Tea Die & Stamp Set  van My Fovorite Things. Voor de het verticale blok achter de foto heb ik gebruik gemaakt van stans van Cheery Lynn Design "French Lattice Small Frame". Achter de omgevouwen hoek heb ik een stans van Marianne Design geplaatst. De verticale randen zijn geponst met een Martha Steward pons, maar natuurlijk kan je elke borderpons daarvoor gebruiken.
Verder mochten natuurlijk de taartkleedjes niet ontbruiken en heb ik lekker veel roosjes gebruikt in diverse maten.
Ik hoop dat jullie deze layout weer leuk vinden en wij zien graag een linkje in de commentbox als je deze layout gemaakt hebt. Wij komen graag even kijken!

Groetjes en tot de volgende keer,

Ellen Brons

zondag 25 maart 2012

Mini workshops "Lente - Pasen" - 3

 
Hallo allemaal,

Zoals gisteren belooft vandaag weer een mini- workshop voor het "Lente - Pasen" thema.
Dit keer heb ik een transparant ei genomen en daar een paas tafereeltje in gebouwd.

Wat heb je nodig:
  • transparant ei
  • restjes chipboard
  • Stans Tim Holtz Mover & Shaper "Mini Bunny en bow set"
  • Eventueel een base tray om je Mover & shaper Bunny in te plaatsen.
  • beetje mos.
  • mini mandje
  • 3 parel kraaltjes.
  • lint
  • mini roosjes
  • sprietjes
  • dop van een fles
  • restje kant.
  • donker bruine acrylverf.
  • Multi medum van Ranger.
  • Witte Sharpie pen.
Alle materialen zijn bij Doe@ding verkrijgbaar.

Het transparante ei komt met 2 oogjes aan de stompe zijde. Nu wilde ik daar juist het ei op laten staan, dus ik heb ze met mijn Tim Holtz schaar afgeknipt. Nu is dit wel een wat duurdere schaar, maar ik knip er dan ook werkelijk alles mee en hij blijft scherp! Hij knipt bv. dik chipboard, dun metaal (denk aan de stelen van de roosjes), EZmount enzovoort.

We beginnen met het maken van het mini paashaasje.
  • Plaats je mini paashaasje in een basis vorm van de Mover & Shaper serie. Dat kan de label die zijn, of de suitecase, of elke andere Mover & Shaper base. Vraag advies in de winkel als je niet zeker weet wat je nodig hebt. Zonder een vorm van een base tray kan je dit soort stansjes niet gebruiken. Snij 4 haasjes uit 2 mm chipboard.
  • Neem 2 haasjes en knip van ieder een ander oor af.
  • Neem de andere 2 haasjes en teken daar zijn pootjes, los uit de hand, op. Zie voorbeeld hier boven. Ik heb er eerst een afgetekend, uitgeknipt met mijn Tim Holtz schaar en deze als malletje gebruikt voor de andere helft.
  • Plak nu alle 4 de haasjes op elkaar, zorg dat de rug en de pootjes aan de onderzijde  netjes recht zitten.
  • Schilder het geheel met donker bruine acrylverf. Laat goed drogen!
  • Als het geheel goed droog is kan je met een witte Sharpie pen het staartje kleuren en het oogje en het neusje af tekenen. Het is belangrijk dat de verf goed droog is anders gaat je Sharpie pen kapot.
  • neem een stukje satijn of organza lint van een halve cm en knoop een strikje om zijn nek.
Het tafereetje: 
  • Snijdt een cirkeltje uit het chipboard van ongeveer 5 cm. Plak daar het restje mos op met multi medium. Als je geen mos hebt kan je ook flowersoft gebruiken of gewoon mosgroen cardstock.
  • Neem het mini mandje, duw er een klein beetje mos in en en plak 3 parel kralen als eieren in het mandje. Let op doe de gaatjes aan de zijkant, dan vallen ze niet zo op.
  • Plak het mandje en het haasje nu met multi medium op het mos rondje. Voeg hier en daar nog een roosje toe en laat het geheel eerst heel goed drogen.
  • Nu gaan we het tafereeltje in een helf van het ei plaatsen. Eerst even passen waar hij komt. Nu de rand insmeren en voorzichtig in het ei schuiven. Goed laten drogen.
  • Nu het ei sluiten.
  • Lintje er omheen plakken en boven op een strik maken. Ik heb het lintje even vast gezet met plakbland tegen het glijden. Toen alles klaar was heb ik dat plakband pas verwijderd.
  • Het ei heb ik nu, wederom met multi medium, op een omgedraaide dop van een frisdrankfles geplakt en afgewerkt met een bandje.
  • Nu boven op afwerken met wat roosjes en sprietjes. ook deze zijn allemaal met mutli medium vast geplakt. Als alles helemaal droog is mogen de hulp plakbandjes er af.
Het paas haasje is er ook groter: Easter Elements.
Daarmee kan je leuke paashaasjes maken voor op je paastafel. Als je iets ruimte laat tussen zijn pootje en het lijfje kan je daar eventueel zelfs een naamkaartje tussen schuiven.

Nu dit was het voor nu. Hopelijk hebben jullie weer veel inspiratie opgedaan voor je paastafel.
hoidt dit blog in de gaten, er volgen de komende week nog meer "Lente - Paas"projectjes om te maken.

Fijne zondag allemaal!

Groetjes,
Ellen Brons namens Doe@Ding

zaterdag 24 maart 2012

Mini workshops "Lente - Pasen" - 2


Hallo allemaal,

Na alle leuke reacties van afgelopen week op onze mini workshops "Lente - Pasen eieren decoreren" ben ik nog maar even lekker door gegaan.
Ook dit is een groot ei beplakt met papier uit het blokje Nature Garden A4 van Prima Marketing.
Daarna een bloempot genomen, 2 takken rond gezet en aan elkaar gebonden en in de pot gestoken. Zacht geel servetje open gevouwen en er in gelegt. Wat Tilantiamos er op en het gedecoreerd ei daar op gelegt.
Het ei is, nadat ik het met papier beplakt heb, versiert met kant, uitgestanste blaadjes en kant en klare roosjes in diverse maten. Hoedenpin er in gestoken ter afwerking.


Morgen post ik weer een geheel nieuw mini workshop voor het "Lente - Pasen" thema.

Groetjes,
Ellen


vrijdag 23 maart 2012

Demomaand bij Doe@ding! met Astrid Schipper


De afgelopen weken zijn er ontzettend veel nieuwe materialen uitgekomen en vooral Marianne Design heeft haar collectie in de maand maart flink uitgebreid. Astrid Schipper is met al deze materialen aan de slag gegaan en het is echt een feest om te zien wat zij allemaal gemaakt heeft! Ze vertelt alvast kort wat we zaterdag kunnen verwachten tijdens haar demonstratie in de winkel:

Ik ga de artikelen van maart van Marianne Design demonstreren. Ik heb kaarten gemaakt met de Anja’s-Roses stencils met het Mattie knipvel en de vintage knipvellen. En ik heb kaarten gemaakt met de Eline producten, de creatables in combinatie met de knipvellen en het pretty papers bloc,

Omdat beelden veel meer zeggen dan woorden, laat Astrid twee foto's zien van dingen die ze gemaakt heeft. Veel meer van deze en andere prachtige voorbeelden kun je zaterdag in de winkel bewonderen.
Tot dan!!!

maandag 19 maart 2012

Mini workshops "Lente - Pasen"



Hallo allemaal,

Nu het zonnetje zich weer van zijn beste kant laat zien en de temperaturen zachtjes stijgen wordt het tijd voor wat leuke Lente/ Paas mini workshops.

Ik heb er een aantal uitgewerkt die ik de komende 2 weken op het blog zal zetten.
Als eerste heb ik dit tafelstuk gemaakt.
Dat bestaat uit een leisteen tegel, wat mos en tilantia mos en daar op zelf gedecoreerde eieren!
Verder aangekleed met wat takken, veertjes, bloemetjes en wat "oude" paas ansichtkaarten uit de printer.

De paaseieren maak je als volgt:
Benodigdheden:
  • Een piepschuim ei.
  • Dun scrapbook papier ( Ik heb het nieuwe papier van Bazzil Basic gebruikt. http://bazzillbasics.com/products/paper/antique-book-paper/)
  • Multi medium gel (sterke soort lijm die je piepschuim niet aantast) 
  • Lintjes, kantjes en bloemetjes ter decoratie.
  • Optioneel kan je ook nog stempelen.

Werkwijze ei 1:
Voor het ei met de vlinder heb ik het dunne scarpbook papier in kleine stukjes gescheurt en die van onderaf, met multi medium, over elkaar heen op het ei geplakt. Ik heb het papier ingesmeerd met de multi medium. Daarna de vlinder op hetzelfde papier gestempeld, uit geknipt en op geplakt. Als laatste een vlinder uitgestanst en op het ei geplakt.

Werkwijze ei 2:
Voor het ei met de bloemetjes heb ik uit dezelfde serie een vel gebruikt met advertenties. Omdat ik de plaatjes meer in takt wou houden heb ik een strook geknipt met de omtrek van het ei + een kleine overslag. Voor de hoogte heb ik de hoogte opgemeten + iets extra's.
Ik ben begonnen met het middelste deel vast te plakken. Daarna zowel aan de boven als de onderkant 3 hoekjes uitgeknipt tot aan de plaats waar het papier op het ei geplakt zit. Nu alle onstane punten naar buiten vouwen. Een punt insmeren met lijm en vast plakken.  Nu werk je alle punten met de klok mee zo af. Het geeft niet als er nog iets over elkaar heen valt, gewoon vast plakken. decoreren met een touwtje en wat gestanste bloemetjes.

Het papier is eventueel te kleuren met Distress Stain of Distress Inkt. Het is makkelijker als je dat eerst doet.

Bovenstaande is ook te doen met enkelzijdig dunner scrapbook papier. Het dikker dubbelzijdige papier laat zich niet goed genoeg voegen naar het ei.
Je zou hier prima de paperpads voor kunnen gebruiken.

Alle materialen voor de eieren zijn verkrijgbaar in de winkel.
Er zijn nog wat eieren in de maak. Zodra die klaar zijn zal ik die toevoegen ter inspiratie.
Als jullie ook je eigen eieren heb gemaakt laat dan een berichtje achter in de comment box zodat we een kijkje kunnen nemen.

Veel plezier met het decoreren van je eieren!

Het team van Doe@ding.

dinsdag 13 maart 2012

Demomaand bij Doe@ding! met Marjan van der Wiel

Hebben jullie ook zo genoten van de prachtige dingen die Anita vrijdag en zaterdag jl. in de winkel heeft laten zien? Het was echt weer een heerlijke tafel vol met prachtige kunstwerkjes! A.s. zaterdag zijn er weer heel veel prachtige dingen te bewonderen in de winkel want dan zal Marian van der Wiel een demonstratie geven. Hieronder vertelt ze alvast in het kort wat we zoal van haar kunnen verwachten.



Hallo allemaal,

Aankomende zaterdag heb ik een demo met mijn nieuwe boek: Op en Top Nostalgie.
Alle materialen die ik heb gebruikt zijn van Marianne Design. Nieuwe maar ook wat oudere materialen zijn allemaal in het boek verwerkt inclusief patronen. Het is echt een boek voor mensen die erg van het Vintage houden. Hierboven één van de kaarten die in het boek staan, maar ik neem de kaarten van het boek zaterdag allemaal mee zodat je ze ook nog in het echt kan zien.

Dus misschien tot zaterdag bij Doe@Ding?!

Liefs,

woensdag 7 maart 2012

Demomaand bij Doe@ding! met Anita Izendoorn


Hebben jullie vorige week ook zo genoten van de prachtige creaties van Jannie van der Zwan? Nou deze week wordt het weer genieten hoor, want Anita Izendoorn (jullie kennen haar allemaal als Anita "Warme groetjes" heeft weer prachtig gespeeld met haar inktjes en poedertjes en ze wil heel graag van alles laten zien. Speciaal voor jullie heeft ze daarom onderstaand berichtje geschreven:


Ik heb net speciaal een foto voor dit blog gemaakt... Zo eentje dat je denkt......och...dat wil ik wel in het eggie zien,....te cute voor woorden ;o). Ben weer heerlijk bezig en laat veel technieken zien en schitterende stempels van o.a. Hero Arts en Penny Black is er ook bij......deze stempels gaan ook verwerkt worden in de nieuwste workshop *spelen met inkt in zomerse sferen*.


Wat niet mag ontbreken zijn de geweldige poedertje, en schitterende templates van TCW, Creatables van Marianne Design en nieuwe achtergrond stempels van Crealies.....kortom, veel te veel om hier even op te noemen dus kom gezellig lang's bij de demomaand bij Doe@ding en geniet a.s. vrijdag en zaterdag van de de demo's stempelen a la Anita......ik laat enorm graag zien wat er allemaal mogelijk is rondom stempelen.

Warme groetjes,
Anita.

zondag 4 maart 2012

Sketch/ Layout 003

Klik op de foto voor een grotere maat om de details te bekijken.

Hallo allemaal,

de 14 dagen waren zomaar in eens om, dus tijd voor een nieuwe sketch.
Deze keer heb ik gekozen voor een hele simpele stijl, die de foto mooi tot zijn recht deed komen.
Ik heb gebruik gemaakt van de nieuwe lijn van Little Yellow Bicycle, Saturdays, natuurlijk bij Doe@ding verkrijgbaar. Maar natuurlijk kan je elke andere mooie papierlijn gebruiken voor deze layout.
In totaal zitten er 2 verschillende dubbelzijdige vellen designpapier in en een vel bijpassend cardstock. Gebruik je enkelzijdig designpapier dan heb je 3 vellen nodig.

Om de gaatjes voor de nesteltjes te kunnen maken, midden in de pagina, heb ik gebruik gemaakt van de Big Bite.
Alle randen heb ik lichtjes gedistressed met de Tim Holtz Distress tool en daarna met behulp van de inkblending tool en Distress ink Walnut stain een lichte rand gegeven.

Je kan van de week de layout weer in de winkel in detail bekijken.

Veel plezier met deze layout en we zien graag een linkje bij de comments om te zien wat jullie er mee gemaakt hebben.

Groetjes en een fijne zondag allemaal!

Ellen Brons

Disclaimer

Alle creatieve handelingen die u uitvoert naar aanleiding van informatie op onze website zijn geheel voor eigen risico. Doeading is niet aansprakelijk voor eventuele schades die voortvloeien uit door uzelf uitgevoerde handelingen die op ons blog worden beschreven.