maandag 31 oktober 2011

Leuk!

Hebben jullie er ook zo’n zin in om straks je huis weer om te toveren en een gezellige kerstsfeer te creëren?

De kerstboom mooi versierd met misschien wel zelfgemaakte kerstornamenten, mooie groendecoraties op tafel en sfeervolle kaarsjes op de kast?





Om alvast lekker in de stemming te komen, zal Nicole v.d. Burg (onder andere lid van het creatieve team van Eline Pellinkhof) meerdere workshops geven in onze winkel.

Op donderdag 17 november van 19.00 - 21.00 uur maken we een winterhuisje
De prijs van deze workshop is € 19,95 p.p.

Op donderdag 24 november van 19.00 - 21.00 uur maken we een kersthuisje met verlichting. De prijs van deze workshop is € 19,95 p.p.

Tijdens de workshop op donderdag 1 december van 19.00 - 21.00 uur gaan we een houten kerstboom verven en met de kerststempels van Elines Winterhuis bestempelen. We maken het helemaal af met leuke accessoires en echte lampjes!
De prijs van deze workshop is € 24,95 p.p. VOL

Kortom, we maken een juweeltje van een kerstdecoratie die beslist ook een plekje in jouw huiskamer verdient!

Wil je meedoen met een van deze workshops, schrijf je dan snel in door even te bellen naar de winkel (0181) 625017 of stuur een email naar info@doeading.nl

donderdag 27 oktober 2011

Tips & Trucs: Stempels

Met ingang van vandaag plaatsen we iedere week leuke tips & trucs die van pas kunnen komen bij het uitoefenen van jullie hobby. Wat voor de één vanzelfsprekend is en al jaren bekend, hoort de ander pas voor het eerst en gaat er een wereld open. Wij krijgen in de winkel natuurlijk veel vragen en ook tijdens de workshops merken we dat bepaalde technieken of materialen soms wat meer uitleg nodig hebben. Dat is dus de reden waarom we wekelijks wat dieper ingaan op een bepaalde techniek of een bepaald artikel. Soms alleen tekst met wat foto's een andere keer misschien met een filmpje of een link naar een website van een leverancier. Als je zelf tips hebt over het onderwerp dat we die week behandelen, laat ze dan gezellig achter in het reactieveld!

We trappen deze Tips & Trucs af met een beschrijving van de (meest gangbare) verschillende soorten stempels die er te koop zijn.

Je ziet ze overal voorbij komen, kreten als mounted, unmounted, clear stamps, rubberstempels. Speciaal voor diegene die door de bomen het (stempel)bos niet meer zien, hebben we het een en ander over stempels op een rijtjes gezet.

Rubberstempels
Houten stempels zijn rubberstempels gemonteerd met een foamlaag op een houten blok. Dit wordt ook wel "mounted" genoemd. Deze stempels zijn kant en klaar voor gebruik. Als gesproken of geschreven wordt over woodblock stamps. Dan worden daarmee ook deze stempels gebruikt.
Voorbeelden van houten stempels die wij in onze winkel verkopen zijn bijvoorbeeld de stempels van Hero Arts, Different Colours, Forever Friends, Inky Antics, Penny Black. En nog veel meer, kijk maar eens in de webshop.
Houten stempel van Hero Arts (mounted)
Unmounted stempels zijn 'kale' rubber stempels die u voor gebruik eerst zelf moet voorzien van EZ-foam of cling mount. Deze foam / cling mount is bij ons in de winkel te koop.

Nadat je de stempels hebt voorzien van een laagje foam kun je ze op een acrylblok gebruiken. Let er op dat je bij het knippen van de foam een oude schaar of een teflon schaar gebruikt, de lijmlaag van de foam is nogal agressief en lastig te verwijderen.

De mini world serie van Magnolia (You are so special)
is een voorbeeld van stempels die unmounted worden verkocht (dit geldt niet voor de reguliere Magnolia stempels, deze zijn allemaal mounted!!!).
Stempels uit de mini world zijn unmounted
Mounted (cling mount) stempels zijn stempels die voorzien zijn van een foamlaag zodat u ze direct op een acrylblok kunt aanbrengen. De bekende Magnolia stempels zijn rubberstempels en worden per "mounted" verkocht. U hoeft deze dus niet meer te voorzien van een foam laag en ze kunnen direct op een acrylblok worden aangebracht.
Alle Magnolia stempels koopt u mounted
Rubberstempels kunt u met vrijwel elke soort stempelinkt gebruiken. Voor de verschillende soorten inkt uit ons assortiment, klik hier.

Rubberstempels maakt u na gebruik het beste weer schoon met speciale stempelcleaner, maar u kunt bijvoorbeeld ook babydoekjes (bij voorkeur zonder olie) gebruiken.

Clear stamps
Clear stamps zijn transparante stempels. De betere soorten zijn gemaakt van Photo-Polymeer, de goedkopere soorten meestal van siliconen.

Clear stamps kun je zo uit de verpakking op een acrylblok aanbrengen. Het voordeel van clear stamp is dat je doordat de stempel transparant is, precies kunt zien waar je stempelt.
Voor ons assortiment clear stamps, klik hier.
Een set clear stamps
Clear stamps zijn wel gevoeliger voor stoffen in bepaalde stempelinkten en cleaners. Met name Stazon (een oplosmiddelhoudende stempelinkt) is na gebruik meestal niet te verwijderen van een clear stamp. Dit heeft geen invloed op het stempelresultaat. We raden het af om Stazon cleaner te gebruiken om een clear stamp schoon te maken want deze cleaner kan het materiaal van de stempel aantasten.

Voor alle soorten stempels (rubber en clear) geldt dat je het beste eerst een stempel 'droog' moet stempelen en daarna pas schoonmaakt. Wanneer een clear stamp of EZ-mount stempel niet meer blijft kleven aan een acrylblok dan komt dat meestal omdat er vuil op zit. Maak in dat geval de foamlaag of achterzijde van de clearstamp en je acrylblok goed schoon.

Tot zover de eerste editie van Tips & Trucs.
Volgende week behandelen we weer een ander thema!

woensdag 19 oktober 2011

Nieuw binnen .......


Hallo allemaal,

Voor wie er de vorige keer naast greep..... de LIMITED EDITION FALL DISTRESS INKS zijn weer (beperkt) beschikbaar. Rep je dus naar de (web)shop om een setje te bemachtigen! Ook de X-mas Limited Edition is reeds besteld. Het is nog niet bekend wanneer deze beschikbaar zijn, maar houdt ons blog goed in de gaten, Zodra ze binnen zijn zetten we een berichtje op het blog.

Tevens hebben wij een overzicht gemaakt van het gehele Ranger assortiment dat door ons gevoerd wordt. Je kan dit uitprinten, aanvinken wat je reeds hebt, opvouwen en in je portemonee bewaren. Sta je dan eens in de winkel en je wilt je assortiment aanvullen dan heb je altijd je overzicht bij je welke kleuren je reeds hebt.

Je kan het overzicht hier downloaden. Ranger productoverzicht Oktober 2011.


Tevens is de nieuwe Kerst serie van Magnolia helemaal binnen en ze zijn weer leuk!
Deze kan je hier vinden. Let op, ook hier geldt meestal OP=OP. Wees er dus snel bij en ga lekker aan je kerstkaarten beginnen. Er zijn nu ook nog volop Kerst paperpads verkrijgbaar.
Neem ook eens een kijkje in de speciale Kerst rubriek in de webshop. Daar vindt je alle Kerst gerelateerde producten handig bij elkaar gezet,


 En als laatste zijn er weer nieuwe stanzen binnen van My Favorite Things. Je weet bijna niet welke je zou moeten kiezen!

Veel plezier met het shoppen en tot de volgende keer!

Het team van Doe@ding

maandag 3 oktober 2011

Ook nog even nagenieten?

Wij zijn inmiddels alles aan het opruimen en de winkel aan het vullen met al die mooie spullen die we in hotel Atlas lieten zien. Dat betekent natuurlijk niet dat we niet meer nagenieten van de Demodagen! Wil je ook nog even nagenieten? Kijk dan naar de foto's in de rechterzijbalk die de man van Jannie van der Zwan tijdens de Demodagen heeft gemaakt. 

We zijn ook wel een beetje benieuwd naar wat jullie gaan maken (of al gemaakt hebben!) met de inspiratie die je hebt opgedaan en de spullen die jullie tijdens de demodagen hebben gekocht. Je kunt een link naar je blog achterlaten in een reactie op dit bericht maar je kunt je creaties ook laten op onze Facebook pagina posten. Zoals jullie kunnen zien is Nicole Verkooijen al heerlijk aan de slag gegaan met de exclusieve Magnolia stempel. Wie volgt?


 

Disclaimer

Alle creatieve handelingen die u uitvoert naar aanleiding van informatie op onze website zijn geheel voor eigen risico. Doeading is niet aansprakelijk voor eventuele schades die voortvloeien uit door uzelf uitgevoerde handelingen die op ons blog worden beschreven.